Comenzile noi in industria din Romania s-au diminuat in august cu 19,6% fata de luna similara din 2008, ritm mai scazut decat media Uniunii Europene, de 22,3%, in timp ce, in zona euro, acestea s-au redus cu 23,1%, potrivit datelor publicate de Eurostat.
Biroul european de statistica a centralizat date pentru 22 de state membre si a raportat ca toate statele membre au inregistrat in august scaderi fata de aceeasi luna din 2008.

Cele mai mici scaderi ale comenzilor industriale noi au fost inregistrate in august de Slovacia, de 6,3%, de Franta, de 12%, si Cehia, de 13,6%, potrivit NewsIn.

In schimb, cele mai semnificative scaderi ale acestui indicator au avut loc in Lituania (-42,3%), Finlanda (-37,3%) si Estonia (-37,1%).

Cele mai marie scaderi au fost inregistrate in august de comenzile noi pentru bunurile de capital, de 25,3% in UE, respectiv de 25,7% in zona euro, urmate de comenzile pentru bunuri intermediare, de 24,8% in statele UE si de 25,3% in zona euro.

Fata de luna anterioara, comenzile industriale noi au scazut in august cu 1% in Romania, in timp ce in UE, comenzile industriale noi au avansat in a opta luna a acestui an cu 1,2% fata de luna iulie. In zona euro, avansul a fost de 2%.

Cele mai mari cresteri fata de iulie au avut loc in Slovacia (+11,8%), Cehia (+3,2%) si Franta (+3%), iar cele mai mari scaderi au fost raportate in Irlanda (-14,6%), Polonia (-10,6%) si Italia (-6,4%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri