Guvernul Croitoru isi propune acordarea de consultanta gratuita agricultorilor in vederea asocierii in ferme comerciale competitive si pentru realizarea de proiecte, potrivit programului de guvernare obtinut de NewsIn.
De asemenea, Guvernul propus de Lucian Croitoru are in plan orientarea fermierilor catre productia de carne in cazurile unde nu se poate aloca cota de lapte, precum si stimularea continua a productiei ecologice.

In ceea ce priveste cresterea exportului de produse agroalimentare si echilibrarea balantei comerciale agricole, programul de guvernare al lui Croitoru se orienteaza ca si cel al lui Emil Boc pe mentinerea sprijinului financiar pentru sustinerea si promovarea brandurilor romanesti si pe extinderea masurilor de sustinere a politicilor de marketing ale producatorilor autohtoni pentru pietele externe.

De asemenea, in program se mai prevede dezvoltarea sistemelor informatice referitoare la piata externa, accesibile producatorilor romani, precum si sprijinirea consecventa a asocierii intreprinzatorilor autohtoni si a afilierii lor la structuri din afara tarii.

Totodata, Croitoru, asemenea fostului premier, Emil Boc, isi propune sa aplice unele scheme eficiente de finantare a agriculturii in termene concrete, pentru absorbtia integrala a fondurilor europene disponibile, prin cofinantarea de la bugetul de stat, prin proiecte tip „Fermierul”, dar si sustinerea sistemului unitar de accesare si garantare, atat a creditelor pentru productie, cat si a creditelor pentru investitii.

Programul de guvernare al lui Croitoru pastreaza obiectivele Guvernului Boc si in ceea ce priveste sustinerea rentei viagere, dublarea cuantumului pentru cei care arendeaza terenurile si majorarea sumei pentru instrainarea terenului.

Croitoru isi mai propune impadurirea terenurilor improprii agriculturii si crearea de perdele forestiere de protectie pe 5% din suprafetele agricole din zonele expuse secetei si desertificarii, dar si asigurarea functionalitatii sistemelor de irigatii pe o suprafata amenajata de 1,5 milioane hectare.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a anuntat vineri echipa pe care o propune Parlamentului spre investitura, pe o formula de 14 ministere alocate unor reprezentanti PDL si unor tehnocrati, din Guvernul demis fiind pastrati 7 ministri. Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a fost nominalizat de Lucian Croitoru pentru postul de ministru al agriculturii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri