Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cerut, intr-o scrisoare adresata Consiliului General al Municipiului Bucuresti, sa organizeze o licitatie pentru salubrizarea sectorului, invocand documente ale Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.
Piedone arata ca, in aceste documente, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) afirma ca Primaria sectorului 4, alaturi de alte primarii de sector, avea obligatia de a inceta raporturile contractuale cu prestatorii de servicii si de a organiza o licitatie in vederea atribuirii contractului pentru servicii de salubrizare, potrivit NewsIn.

"Pana la nivelul lunii martie 2008, autoritatile publice locale aveau obligatia de a dispune reorganizarea serviciului public de salubrizare, cu atribuirea noilor contracte", se arata intr-un document al ANRMAP, dat recent publicitatii. Reprezentantii ANRMAP atrag atentia asupra faptului ca prelungirea contractelor initiale dupa martie 2008 (cand au intrat in vigoare noi acte normative in domeniul achizitiilor publice), fara organizarea de licitatii, constitutie o incalcare a legislatiei in vigoare la data respectiva.

Piedone cere ca, pe baza acestor date, edilii sa organizeze o noua licitatie. Conform legislatiei in vigoare, doar Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) poate organiza licitatii pentru salubrizarea sectoarelor.

Surse din cadrul municipalitatii bucurestene spun ca Piedone ar vrea, de fapt, sa scape de REBU, pentru a da posibilitatea unei alte firme de salubritate, cu care are relatii bune, sa se ocupe de curatenia sectorului 4. Firma cu pricina este URBAN, care raspunde in prezent de salubrizarea sectorului 6. De altfel, Primaria sectorului 6 se afla in aceeasi situatie cu cea din sectorul 4: a prelungit contractele de salubrizare fara respectarea legii, conform ANRPMAP.

Conform surselor citate, primarul sectorului 4 a vrut, inca de la preluarea mandatului, sa elimine REBU, pe care a amendat-o si amenintat-o. Amenzile au incetat dupa ce Piedone a reusit sa impuna in conducerea REBU o persoana apropiata, mai spun sursele.

In urma demersurilor lui Piedone, CGMB poate organiza licitatia sau poate deroga acest drept, printr-o hotarare, catre primaria de sector.

REBU are ca actionari Primaria Municipiului Bucuresti si compania germana REW.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri