CAS-ul va fi redus, incepand cu 1 ianuarie 2006, cu 10 puncte procentuale, in trei etape, au declarat pentru Adevarul surse guvernamentale. Specialistii Ministerului Finantelor si cei ai Ministerului Muncii au prezentat deja mai multe variante de reducere a contributiilor sociale de la 49,5%, in prezent, la 39,5% in 2008.

Variantele au la baza simulari care iau in considerare pe de o parte efectele asupra incasarilor la bugetul general consolidat, precum si capacitatea de sustinere a celor aproximativ 6 milioane de pensionari si in contextul recalcularii pensiilor, iar pe de alta parte impactul pe care reducerea fiscalitatii pe forta de munca il va avea in atragerea de investitori si de scoatere la suprafata a unei parti din economia gri.

O decizie urmeaza a fi luata de catre Guvern in cateva luni, insa, potrivit surselor citate, Cabinetul Tariceanu a luat deja o decizie de principiu in acest sens. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2006, CAS-ul ar urma sa fie redus cu 3 puncte procentuale, aceeasi scadere urmand a fi aplicata si de la inceputul anului 2007. Cea mai mare scadere este prevazuta a intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008, cand CAS-ul ar urma sa fie redus cu 4 la suta. Potrivit surselor citate, anul viitor, contributiile sociale ar urma sa scada numai la angajator. In 2007, de scadere vor beneficia si angajatii (cu un punct procentual), urmand ca reducerea din 2008 sa se faca in mod egal (2 puncte procentuale la angajati si alte doua la angajator).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
George Serban, BestKids.ro: Reducerile sunt sufletul comertului