Comisiile de specialitate din Parlament vor propune modificarea Codului Fiscal astfel incat impozitul de 16% care se va aplica de la 1 ianuarie 2006 pe castigurile din piata de capital sa nu se aplice retroactiv si nici pentru plasamentele pe termen mai mare de un an.
Anuntul a fost facut de Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de buget-finante-banci din Senat, si de Gabriela Iordache, vicepresedinte al Comisiei de buget-finate-banci din Camera Deputatilor, la cea de-a IV-a editie a Forumul Pietei de Capital.

RETROACTIV.

"Punctul nostru de vedere, care stiu ca va fi impartasit de Ministerul de Finante, este ca toate actiunile achizitionate inainte de 1 ianuarie 2006 sa nu se impoziteze. Altfel, vom ajunge la o situatie dezastruoasa pe bursa, cand toti jucatorii vor incerca sa-si ia castigurile inainte de 31 decembrie 2005 pentru a nu fi impozitate cu 16%", spune Vosganian.

Reprezentantii pietei de capital spun ca rentabilitatea firmelor romanesti listate pe bursa este foarte scazuta, serviciile financiare inregistrand cel mai bun indicator, respectiv 39,94%.

PLASAMENTE INDELUNGATE.

El a mai declarat ca parlamentarii sunt pentru impozitarea cu 1% si nu cu 16% a plasamentelor pe termen mai mare de un an. "Vom promova pe bursa pe termen lung plasamente care presupun acest tip pe care este bine sa-l incurajam", adauga Vosganian. Totodata, parlamentarii sustin transformarea titlurilor de stat in instrumente financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Proiect adoptat: deținuții cu pedepse până la 7 ani pot săvârși pedeapsa acasă
Setari Cookie-uri