Cum sta echipa lui Croitoru: Pogea si Seitan au primit aviz negativ

Ministrul desemnat de finante, Gheorghe Pogea, si Mihai Seitan, desemnat ca ministru al Muncii, au primitieri aviz negativ in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, respectiv in Comisiile de Munca si Egalitate de Sansa.
Gheorghe Pogea, a declarat, ca reactie la avizul negativ primit in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, ca acesta a fost determinat de "dimensiunea politica" si ca nu este surprins de decizie.

"N-am avut nicio surpriza. Avizul nefavorabil are treaba cu dimensiunea politica, si azi s-a definitivat. Traiasca politica!", a afirmat Pogea, potrivit NewsIn.

La plecarea de la audieri, Pogea le-a spus acestora ca, din punctul sau de vedere, raman buni colegi si ca el a facut o prezentare corecta a datelor economice.

Mihai Seitan, desemnat ca ministru al Muncii, a declarat, dupa avizul negativ dat de membrii comisiilor de Munca si Egalitate de Sanse din Parlament ca se astepta la acest vot si ca nu vrea sa-l comenteze, dupa ce anterior le transmisese parlamentarilor ca el nu trebuie neaparat sa fie ministru.

Reprezentantul Ministerului Muncii a spus in cadrul audierilor ca ar dori sa infiinteze "pilonul zero" pentru plata pensiilor, "in care sa fie introdusi toti cei care nu au in prezent niciun fel de pensie", alaturi de cele deja existente.

Seitan a adaugat ca, in urma discutiilor care au avut loc cu reprezentantii FMI si cei ai Comisiei Europene, s-a hotarat ca in 2010 contributiile sa ramana la acelasi nivel ca in acest an, iar contributia pentru pilonul II sa creasca la 2,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri