Adriean Videanu a afirmat ca sprijina ideea unui acord al partidelor privind relatia cu FMI.

"Daca Fondul Monetar International insista, eu cred ca au dreptate pentru ca este o perioada de alegeri, nu se stie ce va fi dincolo de 6 decembrie. E un lucru firesc pentru ca FMI face acorduri cu Romania, nu cu un guvern sau altul. Este acordul cu Romania si atunci, daca partidele politice isi prezinta o anumita opinie, sigur, si FMI isi poate nuanta atitudinea fata de Romania", a declarat ministrul Economiei, citat de NewsIn.

Videanu a spus ca o delegatie guvernamentala va avea joi o noua runda cu discutii cu reprezentantii Fondului, ministrul sustinand ca majoritatea angajamentelor luate de partea romana au fost indeplinite.

"Foarte multe, aproape toate din angajamentele noastre sunt indeplinite. Sunt cele care tin de zece zile pe care le stiti foarte bine (concediul fara plata pentru bugetari-n. red.) si de pachetul de legi care deocamdata n-a intrat in putere, cum se spune. Poate ca numai acele lucruri pot face obiectul negocierii cu FMI. Guvernul si-a facut datoria. Urmeaza ca, eventual daca Parlamentul nu rezolva, sa rezolvam celelalte aspecte", a mai spus Videanu.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat miercuri seara ca urmeaza sa poarte discutii "cu diferiti lideri politici", asa cum s-a intamplat si la evaluari anterioare ale Fondului.

"Am avut o prima discutie buna cu autoritatile romane", a afirmat Franks, in urma intalnirii de la Ministerul Finantelor.

Intrebat daca Fondul va purta discutii cu partidele politice pentru a primi garantii in sensul respectarii programului convenit, Franks a raspuns ca urmeaza sa se vada cu diferiti lideri politici, asa cum reprezentantii FMI au mai facut si in trecut.

Misiunea Fondului Monetar International (FMI), aflata in Romania in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, a inceput miercuri primele discutii cu autoritatile romane.