Acesti bani vor fi folositi pentru investitiile in infrastructura orasului si nu vor afecta stabilitatea financiara a Primariei, a precizat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Klaus Johannis, informeaza NewsIn.

“In prima etapa vom lua 11,5 milioane de euro, iar apoi tot cam atat. Practic, noi am putea lua toti acesti bani anul viitor, pentru ca situatia financiara ne permite, dar nu vom putea executa atatea lucrari intr-un singur an”, a spus Johannis.

In privinta gradului de indatorare a municipalitatii dupa accesarea creditului BERD, Johannis a explicat ca, in anul de maxima indatorare, procentul va fi de 18,9. “Primaria Sibiu are o situatie financiara foarte stabila. Gradul de indatorare maxim va fi de 25% (n.r.- legea prevede un grad maxim de indatorare de 30%), dar in 2010 am negociat cu BERD renuntarea la garantia de 10 milioane euro pentru lucrari, astfel ca, in anul de maxima indatorare, procentul va fi de 18,9%”. In privinta conditiilor de acordare a banilor, Johannis sustine ca a negociat "conditii foarte bune".