Operatorii economici care vand sau vor sa comercializeze produse energetice, in regim en-gros (cu sau fara depozitare) sau en detail, sunt obligati sa se inregistreze pana pe 22 noiembrie, la autoritatea vamala teritoriala, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
"Agentii economici au obligatia obtinerii atestatului de inregistrare de la structurile teritoriale subordonate din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, pana la data de 22 noiembrie 2009 inclusiv, in urma verificarii unor cerinte minimale prevazute in ordinul mai sus mentionat (Ordinul presedintelui ANAF nr.1378/2009, n.r.), stabilite in urma sedintelor de consultare pentru asigurarea transparentei decizionale, cu reprezentantii principalelor societati comerciale si ai Asociatiei Benzinarilor Particulari", se arata in comunicatul ANAF, conform NewsIn.

Nerespectarea termenului de atestare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei si confiscarea sumelor rezultate din vanzari, mai precizeaza Fiscul.

Acestia trebuie sa aiba inscrisa in obiectul de activitate, potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, activitatea de comercializare in sistem angro sau en detail, dupa caz, de produse energetice pentru unitatea de comercializare pentru care se solicita inregistrarea si sa nu se afle in stare de insolventa, conditii dovedite cu certificatul constatator emis de oficiul Registrului Comertului in baza Legii nr. 26/1990, republicatã, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, firmele nu trebuie sa aiba datorii inscrise in certificatul de atestare fiscala, trebuie sa nu fi fost sanctionate cu oprirea activitatii de comercializare a produselor accizabile pe o perioada de 1-3 luni, iar spatiul de comercializare trebuie sa fie dotat cu rezervoare verificate metrologic, cu rigle gradate (cu exceptia skid-urilor GPL) si pompe de distributie carburanti, verificate metrologic.

In plus, ele sunt nevoite sa aiba un sistem de gestiune a stocurilor, conectat cu pompele de distributie carburanti si casele de marcat, care sã permita monitorizarea miscarii produselor energetice si unul de supraveghere video a zonelor de descarcare in rezervoare, permanenta asigurata prin orice sistem de alimentare cu energie electric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri