Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a spus dupa intalnirea cu presedintele PSD, Mircea Geoana, ca problemele economice ale Romaniei nu vor putea fi rezolvate de un singur partid, ci de o coalitie politica.

"Am avut o discutie serioasa cu liderii diferitelor partide, si aceasta a fost o parte din acea discutie seriosa, a fost o intalnire foarte productiva si interesanta (cu PSD, n.r.) si vom incerca sa continuam discutiile cu alti lideri politici. Problemele cu care se confrunta Romania nu sunt probleme care pot fi rezolvate de un singur partid politic, trebuie rezolvate de un board, o coalitie de forte care sa se asigure ca Romania are solutii pentru problemele economice curente. Daca acest lucru se rezolva, atunci cred ca perspectivele sunt promitatoare pentru viitor", a spus Franks (foto), conform NewsIn.

Intrebat daca in primele luni ale anului viitor Romania va putea obtine transa de la FMI, Franks a precizat ca totul "depinde daca actiunile care trebuie luate, vor fi luate pana atunci si asta vom vedea in zilele urmatoare.

Mircea Geoana, alaturi de alti reprezentanti ai PSD, precum Marian Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Bazac, Iulian Iancu, s-au intalnit cu o delegatie a FMI. Cei de la FMI s-au intalnit joi cu reprezentantii PNL si cu premierul Emil Boc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si