Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la deschiderea sedintei de tranzactionare a BVB, ca aparitia gripei porcine indica necesitatea infiintarii unei companii de stat in domeniul farmaceutic, din ratiuni de siguranta nationala.

"Daca invatam ceva din aceasta pandemie si aceasta gripa care bantuie si in Romania si in intreaga lume, vom intelege ca formarea unei companii energetice nationale avand ca pivot central Antibiotice Iasi, deja listata, si avand Institutul Cantacuzino si ceea ce mai avem la Arad in portofoliul statului in domeniul medicinii si sanatatii publice ar putea sa reprezinte un alt exemplu de companie strategica, care sa aiba si o componenta bursiera pentru a putea sa atragem resurse suplimentare", a explicat Geoana.

Ieri, Ministerul Sanatatii a dispus ca toate unitatile spitalicesti din tara sa intre in carantina, vaccinarea pandemica fiind devansata.

In Romania au fost confirmate 555 de cazuri, boala raspandindu-se in mai multe orase ale tarii. Trei scoli din Bucuresti, Iasi si Filiasi, au fost inchise din cauza numarului mare de imbolnaviri, iar cursurile de la clasele mai multor scoli au fost suspendate temporar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Viorica Dancila il invita pe Iohannis la dezbatere electorala