Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au precizat, la intalnirea cu patronatele, ca estimeaza ca economia romaneasca va creste in 2010 cu 1% si isi mentin prognoza pentru acest an, de scadere cu 8-8,5%, a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
"Reprezentantii FMI ne-au spus ca, in prima parte a anului 2010, nu se va inregistra o crestere economica, insa Romania va intra pe crestere din semestrul doi, urmand ca la finalul anului aceasta sa ajunga in jur de 1%", a afirmat Nicolescu, la finalul discutiilor dintre reprezentantii FMI si patronate.

"Tot ei ne-au spus ca estimeaza ca ne vom incadra in tinta de deficit pentru acest an, de 7,3% (din PIB), si ca, daca nu ar fi facut presiuni pentru a impune anumite masuri de scadere a cheltuielilor, deficitul bugetar ar fi ajuns in acest an la 10% (din PIB)", a completat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a precizat ca FMI va amana acordarea celei de-a treia transe pentru Romania daca nu se rezolva situatia politica actuala, potrivit NewsIn.

"Ne-au spus ca este foarte important sa reducem cheltuielile bugetate si risipa de orice fel si ca insista pe reducerea cheltuielilor locale, unde s-a facut risipa", a spus Pogonaru.

"Cei de la FMI ne-au mai spus ca nu se pune problema cresterii TVA anul viitor si nici cresteri ale altor taxe", a adaugat presedintele AOAR.
Pogonaru a mentionat ca, in urma discutiilor cu reprezentantii FMI, concluzia a fost ca salariile "trebuie reduse prin orice mijloc, si asta poate sa insemne inghetare sau orice altceva".

La randul sau, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a subliniat, la finalul discutiilor, ca nu s-a luat inca nicio decizie privind acordarea celei de-a treia transe si ca tintele de deficit bugetat stabilite pentru acest an si pentru 2010 raman aceleasi.

"Tintele de deficit nu se modifica, in 2010 va fi de 5,9%, insa analizam revizuirea prognozelor de crestere economica pentru anul viitor", a mai spus Franks.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri