Circa 3.000 de fermieri ar putea picheta de joi si vineri sediile Ministerului Agriculturii, Ministerului de Finante, al Guvernului si la Palatul Cotroceni, daca Presedintia nu va anunta astazi o solutie pentru acordarea in totalitate a subventiilor la ovine si bovine pana la alegeri.
Potrivit presedintelui Sindicatului Crescatorilor de Taurine din Romania, Costel Caras, reprezentantii crescatorilor de bovine si ovine au venit la intalnirea propusa de presedeintele Basescu pentru ziua de miercuri si asteapta o solutie pentru acordarea subventiilor.

„Vrem un raspuns final astazi, iar daca nu va veni, avem autorizatii deja luate pentru a picheta maine si poimaine, cu 3.000 de oameni sediile Ministerului Agriculturii, Ministerului de Finante, al Guvernului si la Cotroceni. Alte cateva mii de fermieri vor picheta prefecturile din 38 de judete”, a spus Caras, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, solutia propusa de Presedintie pana in prezent nu poate fi acceptata de fermieri pentru ca acestia nu au cu ce garanta imprumutruile de la banci.

„Este o propunere total de neacceptat, pentru ca Fondul de Garantare nu garanteaza decat 50%, iar fermierii nu au cu ce sa vina in completare”, a explicat Costel Caras.

Aproximativ 1.000 de crescatori de taurine au protestat, saptamana trecuta in fata sediului Ministerului Finantelor Publice, nemultumiti de neplata subventiilor pe cap de animal, de 570 lei pentru bovina, respectiv 44 lei pentru ovina. Acestia au incercat de mai multe ori sa intre in cladirea ministerului, au reusit sa rupa cordonul facut de fortele de ordine, insa au fost readusi de jandarmi la locul de protest.

Presedintele Traian Basescu a iesit sa vorbeasca cu fermierii protestatari din fata Palatului Cotroceni, carora le-a promis ca pana in decembrie vor fi gasite solutii pentru a doua transa a subventiilor pe cap de animal, in timp ce prima transa va fi platita pana la inceputul lunii noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile
Setari Cookie-uri