Romania a inregistrat anul trecut al optulea deficit al balantei comerciale cu India dintre statele membre ale Uniunii Europene, de 212 milioane euro, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost raportat in 2008 un excedent comercial de 2,1 miliarde euro, a anuntat Eurostat.
Romania a importat anul trecut de pe piata indiana bunuri de 422 milioane euro si a exportat de numai 210 milioane euro.

Cele mai importante deficite comerciale au fost inregistrate de Spania, de 1,4 miliarde euro, Olanda, de 1,1 miliarde euro, si Grecia, de 430 milioane euro. Deficitul comercial al statului olandez este supra-estimat, ca urmare a efectului Rotterdam, unde ajung bunuri destinate pentru intreaga UE, scrie NewsIn.

In schimb, cele mai mari excedente ale balantei comerciale au fost raportate de Germania, de 3,3 miliarde euro, Belgia, de 1,2 miliarde eurro, si de Suedia, de 790 milioane euro.

Datele au fost prezentate de biroul european de statistica cu cateva zile inainte de summitul UE-India, care va avea loc pe 6 noiembrie, la New Delhi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Aurul rămâne o investiţie atractivă, chiar și în criză
Setari Cookie-uri