Presedintele Traian Basescu a promulgat joi Legea salarizarii unitare si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Seful statului afirmase ca legile pe care Curtea Constitutionala le-a declarat miercuri ca fiind in conformitate cu prevederile Legii fundamentale vor fi promulgat in cursul zilei de joi, dupa ce vor fi analizate in cursul acestei nopti de catre Administratia Prezidentiala, relateaza 9AM.

"Maine voi promulga si legile pe care Curtea Constitutionala le-a validat ca fiind constitutionale: Legea salarizarii si Legea cu privire la reducerea numarului de agentii din structura Guvernului. In noaptea aceasta sunt in analiza departamentului de specialitate si intentia mea este sa le promulg chiar si in conditiile in care se va constata ca sunt necesare unele imbunatatiri in continuare", a afirmat miercuri Basescu.

El a apreciat ca, in masura in care va fi necesara amendarea celor doua acte normative, aceasta se va face dupa promulgare, deoarece acum sunt prioritare respectarea angajamentelor luate de Romania fata de institutiile financiare internationale. "Important este ca angajamentele cu Fondul Monetar International sa fie respectate, urmand ca eventualele observatii sa le negociez cu partidele politice spre a fi indreptate prin eventuale rectificari, daca va fi cazul", a conchis Basescu.

Cititi mai multe pe 9AM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Seful Transporturilor promite privatizarea CFR Marfa in 2016