Intrebat ce parere are despre opinia comuna a reprezentantilor PSD si PNL despre infiintarea unui singur holding prin reorganizarea sectorului energetic, in loc de doua mari companii, Adriean Videanu a declarat joi ca "acestea sunt declaratii electorale ale unor oameni care, din pacate, nu cunosc sistemul energetic". "Ar fi o eroare incredibila daca s-ar forma un singur holding energetic si nu doua, pentru ca nu am avea nicio competitie in piata in ceea ce priveste productia de energie electrica", a spus Adriean Videanu (foto), potrivit NewsIn.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la inceputul acestei saptamani ca sustine infiintarea unei singure companii prin restructurarea sectorului eneregtic, si nu doua mari societati asa cum era prevazut in timpul guvernarii PSD-PD-L. De asemenea, si reprezentantii PNL sustin scenariul cu infiintarea unei singure mari companii in sectorul de productie de energie electrica.

Adriean Videanu a participat joi la punerea in functiune a hidrocentralei de la Ipotesti, din judetul Olt, retehnologizata cu aproximativ 65 milioane euro.

Potrivit ultimului scenariu, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.