Presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca se va putea, probabil in 2011, va trebui coborata cota unica de la 16%, la 14%sau chiar 12%.

"Cota unica si-a facut datoria perfect", a subliniat, a Realitatea FM, presedintele Traian Basescu, sustinand ca personal isi mentine punctul de vedere ca " pentru a asigura stabilitate economica, trebuie sa mentinem si cota unica de impozitare si TVA-ul la acelasi nivel", conform NewsIn.

"Este una din cheile evolutiei noastre economice pozitive, neafectarea cotei unice. Daca vom putea, candva, probabil in 2011, va trebui sa o coboram de la 16% la 14%, poate chiar la 12%, pentru ca acum vine si Legea care nu mai impoziteaza profitul reinvestit, ori interesul nostru pe de o parte este sa stimulam consumul intr-un mod specific economiei de piata, adica lasand mai multi bani in buzunarele salariatilor, iar pe de alta parte sa dam posibilitatea oamenilor de afaceri sa reinvesteasca", a mai spus seful statului.

Basescu a explicat ca afirmatia pe care a facut-o in cadrul unei intalniri cu mediul de afaceri ca ar opta pentru marirea TVA-ului mai degraba decat a cotei unice, a fost un exercitiu pur teoretic. "M-au intrebat- Daca ar trebui sa optati intre cota unica si TVA ce ati alege?, iar eu am spus-
Pentru a asigura stabilitate mediului economic nu vom umbla la cota unica, implicit ar fi o solutie TVA-ul, daca nu am avea o alta varianta", a explicat Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Basescu: Trebuie sa ne pregatim sa spunem adio cotei unice