Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca investitia pentru introducerea sistemului de canalizare in cartierele Gai, Bujac si Sinicolaul Mic a fost evaluata din punct de vedere economic, al modului de urmarire a contractelor de executie si a aplicarii procedurilor Bancii Mondiale, scrie NewsIn.

„Echipa de experti s-a deplasat in teren, in toate cele trei cartiere, pentru a analiza stadiul si calitatea lucrarilor. Concluziile misiunii de evaluare au fost pozitive, expertii apreciind ca implementarea proiectului respecta toate procedurile si termenele impuse prin acordul de finantare semnat cu Banca Mondiala“, a declarat Gheorghe Falca.

Prin proiectul „Servicii urbane in municipiul Arad – Reabilitare zone urbane cu deficiente majore la sistemul de canalizare Gai – Bujac - Sanicolaul Mic“, cele trei cartiere vor fi echipate cu retele de canalizare menajera si pluviala, statii de pompare, bazine de retentie, iar toate strazile, in lungime totala de 84 kilometri, vor fi modernizate.

Investitia este in valoare de aproximativ 70 milioane euro, din care 47,2 milioane euro sunt finantate de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, iar 23,1 milioane euro reprezinta co-finantarea Primariei municipiului Arad.