Politistii vor fi trimisi in concediu fara plata pentru opt zile

Secretarul de stat din MAI Valentin Fatuloiu a spus, la o intalnire avuta cu membrii din conducerea Sindicatului Pro Lex, ca politistii vor fi trimisi in concediu fara plata opt zile, patru in noiembrie si patru in decembrie, asa cum prevede Legea de reorganizare a unor institutii, scrie 9AM.
La intalnirea de vineri, de la Ministerul Administratiei si Internelor, subiectele abordate au fost Legea cadru de salarizare a personalului platit din fondurile publice, proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, sustinerea efortului financiar prin masura acordarii concediului fara plata, protectia politistului in caz de ultraj si relatia institutiei in raporturile cu sindicatele.

Secretarul de stat Fatuloiu a spus ca politistii vor fi trimisi in concediu fara plata timp de opt zile, patru in luna noiembrie si patru in luna decembrie, cerand liderilor de sindicat sa nu conteste masura, se arata in comunicatul Pro Lex. Totodata, secretarul de stat a mentionat ca politistii nu vor resimti efectul neplatii acestor opt zile, deoarece se vor acorda restantele la norma de echipament.

Referitor la protectia politistilor, conducerea ministerului a fost de acord cu propunerea sindicalistilor de a se lua masuri pentru modificarea legislatiei si modului de actiune al politistilor. In acest sens s-a convenit ca protectia politistilor este o prioritate si au fost stabilite directiile de lucru si rolul fiecarei parti in rezolvarea acestei probleme, potrivit sursei citate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri