"Asteptam pana se calmeaza situatia politica si apoi vom face emisiunea. Cel mai probabil se va intampla anul viitor", a afirmat Dragoi (foto).

El a subliniat ca nu este importanta doar scaderea primei de risc de tara (marja la CDS-uri), ci trebuie tinut cont si de banii disponbili din piata, anunta NewsIn.

Emisiunea de euroobligatiuni anuntata de Finante are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane euro si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre cinci si sapte ani, iar valoarea finala a acesteia va fi stabilita, in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

Ministerul Finantelor a selectat la inceputul lui septembrie bancile HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank pentru a asigura plasarea si distributia catre investitori a emisiunii de euroobligatiuni.

Intre timp, inrautatirea situatiei politice, inaintea alegerilor prezidentiale, si incertitudinea legata de urmatoarele transe de la CE si FMI au marit marja la CDS (credit default swap) pe cinci ani pentru Romania de la putin peste 200 puncte de baza pana la 307 puncte de baza, potrivit platformei CMA DataVision.