Bugetul total alocat masurilor de ajutor de stat elaborate in Romania, in anul 2009, este de 7,3 miliarde euro, urmand sa beneficieze de sprijin aproximativ 60.000 agenti economici, a declarat presedintele Consiliului Concurentei (CC), Bogdan Chiritoiu(foto).
"Nu trebuie inteles ca toti acesti bani vor fi acordati in 2009, schemele intinzandu-se pe mai multi ani ca si aplicabilitate, dar trebuie avute in vedere si schemele emise in anii trecuti si care sunt valabile si in anul 2009. Marea majoritate a acestor masuri de ajutor vizeaza dezvoltarea regionala, realizarea de noi investitii productive care vor avea ca rezultat crearea si mentinerea de locuri de munca, precum si formarea profesionala", a mentionat Chiritoiu, citat de NewsIn.

Astfel, pe parcursul acestui an, in Romania, au fost elaborate 22 de masuri de sprijin (din fonduri nationale si comunitare), atat in cadrul reglementarilor temporare emise in contextul crizei, cat si in cadrul reglementarilor comunitare obisnuite.

Exista patru scheme autorizate de Comisia Europeana (cu un buget de 4,180 miliarde euro si 745 agenti economici beneficiari), patru scheme exceptate de la notificarea Comisiei Europene (cu buget de 1,7 miliarde euro si 5.137 agenti economici beneficiari), 13 scheme de minimis (cu un buget de 1,5 miliarde euro si aproximativ 54.000 agenti economici beneficiari) si o schema de servicii de interes economic general (cu buget de 26.000 euro si 100 de agenti economici beneficiari).

In contextul crizei economico-financiare, in Romania s-a implementat o schema de ajutor de stat, schema Eximbank, prin care se acorda garantii agentilor economici, avand un buget de aproximativ 5 milioane euro.

De asemenea, se afla in analiza la Comisia Europeana inca doua masuri de ajutor de stat ce se intentioneaza a se acorda in contextul crizei, respectiv garantia pentru Ford (320 milioane euro) si o schema prin care se va crea cadrul national general pentru acordarea de ajutoare de stat in suma de pana la 500.000 euro pentru un agent economic (bugetul schemei este de circa 220 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri