Consumul de energie electrica din Romania se va mentine si in 2010 la nivelul acestui an, insa va depinde si de strategia marilor consumatori de energie electrica, estimeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
"Potrivit unui scenariu prudent, consumul de energie electrica se va mentine si anul viitor la nivelul lui 2009. Este greu sa faci previziuni, acum in perioada de criza economica. Si trebuie sa spunem ca evolutia consumului de electricitate de anul viitor va depinde si de strategia marilor consumatori, adica industria, combinatele", a declarat directorul din cadrul ANRE, Viorel Alicus.

Acesta a precizat totodata ca, de la inceputul anului si pana acum, consumul de energie electrica la nivel national s-a mentinut in scadere de circa 9%, fata de 2008, asa cum era si la nivelul primului semestru al anului, pe fondul crizei.

Viorel Alicus a mentionat faptul ca, pana la sfarsitul acestui an, scaderea consumului de electricitate nu va depasi 10%.

Totodata, consumul de gaze naturale a scazut in primele sase luni cu 20%, la nivel national, pe fondul crizei, a anuntat recent ANRE.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are rolul de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si