Pogea a semnat contractul de imprumut pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate

Ministerul Finantelor a semnat contractul de imprumut de la BEI, in valoare de 395 milioane de euro, pentru constructia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate si achizitia a 37 de noi trenuri de metrou.

Valoarea totala a proiectului de modernizare a metroului Bucuresti, estimata la 883 milioane de euro, cuprinde constructia magistralei Drumul Taberei-Pantelimon, a tronsonului Drumul Taberei-Universitate, precum si achizitia de 37 de noi trenuri de metrou si inlocuirea celor cu data de expirare depasita.

Proiectul are ca data de finalizare sfarsitul anului 2015, scrie NewsIn.

"BEI finanteaza circa 45% din valoarea proiectului. Restul banilor vor veni de la bugetul de stat, iar ultima tragere este programata pe 31 decembrie 2012. Este vorba de magistrala cea mai necesara si cea mai ceruta de bucuresteni", a explicat ministrul interimar al finantelor publice, Gheorghe Pogea.

De asemenea, el a adaugat ca reprezentantii Bancii Europene de Investitii (BEI) au sustinut ca pot asigura si o alta parte a finantarii proiectului, daca va fi nevoie de o suma mai mare.

"Sper ca in primavara sa avem un consortiu, daca nu vor aparea contestatii peste contestatii. Constructia va incepe cat se poate de repede, in functie de cati bani sunt alocati de la bugetul de stat. Cu siguranta se vor gasi constructori", a spus ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu.

Din partea BEI, contractul de finantare a fost semnat de vicepresedintele institutiei, Mathias Kollatz-Ahnen


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri