Expertii FMI, impreuna cu negociatorul-sef Emmanuel van der Mensbrugghe s-au intalnit ieri la Ministerul Finantelor Publice cu secretarii de stat ai ministerului, urmand ca dupa incheierea sedintei comune de guvern romano-maghiara, sa aibe loc si o intrevedere cu ministrul Sebastian Vladescu.

Reprezentantii Fondului Monetar International si-au exprimat interesul fata de analizele bancii centrale privind evolutia creditului si a impactului produs de noile reglementari ale BNR, in acest sens urmand sa fie purtate discutii si cu reprezentantii Bancii Nationale.

Discutiile vor viza politicile economice convenite in cadrul ultimului acord, incheiat in iulie 2004. In iunie 2005, o misiune a Fondului a stabilit cu autoritatile romane masuri suplimentare fata de cele prevazute in 2004. Acestea au facut obiectul unei scrisori suplimentare de intentie, in care se cererea restrictionarea creditelor in valuta, modificarea in august a regimului monetar, proiectarea bugetului pe 2006 pe un deficit de 0,5% din PIB. La misiunea din iunie, problema ridicata de expertii FMI a constat in modalitatea de crestere a veniturilor bugetare, o data cu introducerea cotei de impozitare de 16%, fiind luate in discutie si controlul cresterii fondului de salarii, reducerea pierderilor si reorientarea cheltuielilor bugetare.

La finalul discutiilor din aceste zile urmeaza sa se stabileasca daca acordul va continua pana la jumatatea anului viitor sau daca va fi abandonat.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum a ajuns Venezuela sa transforme bancnote inutile in aur