Dintre cele aproape 4.000 de contracte de privatizare aflate in monitorizare postprivatizare, doar 520 prevad angajamente investitionale de mediu. Restul au trecute in contract doar obligatia de a se conforma normelor europene, fara a se specifica cum.
Din 4.294 de societati privatizate din 1992 si pina in prezent, doar 376 au reusit sa se alinieze la normele europene de mediu. Mai sint 3.918 de societati in monitorizare postprivatizare, la ora actuala. Dintre acestea, 520 de contracte prevad investitii pe mediu. Pe ceilalti, intr-adevar, nu poti sa-i controlezi in functie de banul pe care il investesc. Insa vor primi aviz ca si-au indeplinit obligatiile de mediu doar daca reprezentantii Garzii Nationale de Mediu confirma indeplinirea acestor obligatii, sustine Mioara Iordache, director de comunicare al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului.

Potrivit acesteia, obligatiile de mediu inseamna ca agentii economici trebuie sa alinieze productia la normele de mediu sau sa inchida unitatile poluatoare. Pina acum, agentii economici au investit 27% din totalul sumei asumate de cumparatori prin contractele de privatizare. Astfel, dintr-un total de 276 de milioane de euro, au fost realizate investitii de aproximativ 73 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Modificari Fiscale 2020: ce schimbari trebuie sa stii
Setari Cookie-uri