Firma Copisa Constructora Pirenaica va realiza constructia variantei de ocolire Caransebes pentru peste 30,2 mil. euro, din care 75% va fi finantare nerambursabila acordata de CE si restul sumei va fi asigurata de la bugetul de stat, a anuntat CNADNR.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a semnat vineri, 20 noiembrie, contractul de lucrari pentru “Constructia variantei de ocolire Caransebes”.

Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitatie deschisa, conform OUG 34/2006, firmei Copisa Constructora Pirenaica, beneficiar fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, conform NewsIn.

"Valoarea totala a contractului este de 30.229.926,21 euro (fara TVA) din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat" potrivit Companiei de Drumuri.

Obiectivul contractului il reprezinta constructia variantei de ocolire a localitatii Caransebes, ca parte a proiectului ex-ISPA 2001/RO/16/P/PT/006 – “Reabilitarea DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Lugoj, km332+150 - km 495+800”.

"Principalele avantaje ale constructiei variantei de ocolire Caransebes constau in prevenirea aparitiei aglomerarilor de trafic in localitate, asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei prin reducerea poluarii fonice, reducerea volumului de praf antrenat, precum si a noxelor eliminate de mijloacele de transport, imbunatatirea sigurantei circulatiei transferand traficul national si international in afara orasului" se arata in anuntul CNADNR.

Durata de implementare a contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de inca 24 de luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CNADNR: Lucrarile pe centura orasului Targu Mures au fost reluate