Inca de la primele ore ale diminetii, politicienii s-au prezentat la sectiile de vot unde erau arondati pentru a-si exprima preferintele electorale, informeaza 9AM.

Marko Bela a votat in comuna Sancraiu de Mures.

"Am votat pentru o relatie stabila si transparenta intre institutiile statului, Presedintie, Parlament, Guvern, in general pentru o stabilitate politica in Romania. Si am votat pentru un presedinte care sa aduca o alta mentalitate si o viziune in politica in Romania. Dupa parerea mea, un candidat tanar, maghiar, este perfect potrivit pentru a impune o schimbare de mentalitate in politica noastra. In mod obligatoriu avem nevoie de schimbare. In acelasi timp, am votat si de data aceasta pentru binele comunitatii maghiare din Romania, pentru binele intregii societati si pentru o intelegere cat mai buna intre maghiari si romani”, a spus Marko Bela.

Crin Antonescu a votat la scoala nr. 73 din Capitala insotit de sotia sa, Adina Valean. Antonescu a spus ca a votat pentru un lucru pe care il asteapta de cinci ani, "sau poate chiar de 20 de ani, cum sunt alti romani", anume "o schimbare reala, profunda, un alt fel de a face politica, un alt fel de a trai in societatea romaneasca, o alta Romanie".

"Este o zi foarte frumoasa si sper sa vina vremuri bune pentru noi toti", a mai declarat Antonescu.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si-a exercitat dreptul de vot la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Capitala declarand ca a votat "pentru modernizarea Romaniei, pentru reforma institutionala atat de necesara acestui stat".

Klaus Johannis, primarul Sibiului a votat la Scoala generala nr. 4 din Sibiu.

"Am votat pentru normalitate. Cred ca lumea va merge la vot. Este foarte important, este modul in care cetateanul poate sa participe la democratie", a declarat Johannis, la iesirea de la urne.

"Am votat doar pentru presedinte, pentru ca referendumul mi s-a parut inutil", a mai spus Johannis.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie