Barbatul care a decedat la spitalul din Iasi, unde fusese internat cu diagnosticul de gripa A/H1N1, a facut stop cardiac, bolile de care suferea agravandu-i starea, in acest moment Romania inregistrand zece cazuri severe de gripa porcina, cinci pacienti fiind ventilati mecanic.

Toti cei zece bolnavi care au dezvoltat complicatii ale gripei sunt internati la Iasi, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, afectiunile cronice ca hipertensiunea si diabetul afecteaza vasele sanguine, ceea ce poate determina forme severe ale infectarii cu virusul gripei A/H1N1.

In acest moment, bilantul total al imbolnavirilor cu gripa porcina in Romania a ajuns la 1.966 de cazuri, dintre care 45 confirmate in ultimele 24 de ore.

Un barbat in varsta de 43 de ani din Siret a murit la spital in Iasi, unde fusese internat pe 15 noiembrie, fiind transferat de la spitalul din Radauti, Institutul Cantacuzino confirmand luni dimineata cauza decesului.

Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicatii cauzate de obezitate si diabet, a anuntat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

El a mai precizat ca membrii familiei barbatului nu prezinta simptome de imbolnavire cu gripa porcina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si