Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, dupa centralizarea rezultatelor de la 99,92 % din sectiile de votare, ca Traian Basescu a obtinut 32,42%, Mircea Geoana 31,17%, Crin Antonescu 20,02%, in timp ce 77,78% alegatori au votat pentru parlament unicameral, iar 88,84% pentru reducerea numarului de parlamentari.
Urmatorul clasat este liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 5,55%, urmat de Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,83%.

Independentul Sorin Oprescu a obtinut 3,18%, iar George Becali 1,91% din voturi.

Ceilalti candidati s-au situat sub pragul de 1%: Remus Cernea-0,62%, Constantin Rotaru-0,45%, Eduard Manole-0,35%, Ovidiu Iane-0,23%, Ninel Potarca-0,21%, asa cum s-a anuntat si luni.

In urma numaratorii partiale, la scrutinul prezidential s-au prezentat 9.936.695 de alegatori, fiind valabil exprimate 9.708.869 voturi.
Pana la aceasta ora, au fost centralizate electronic 100% procesele-verbale pentru toate judetele, mai putin Maramures, unde centralizarea este de 99,78%.

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhulet, a anuntat ca mai asteapta procesele verbale de la 16 sectii din strainatate, astfel incat rezultatele finale se vor da, maine, la o ora care va fi precizata intr-un communicat postat pe site-ul BEC.

BEC asteapta procesele verbale din teritoriu marti si miercuri, astefl incat cel mai probabil procesul verbal final va ajunge la CCR joi, pentru validarea alegerilor.

In cursa pentru Presedintie s-au aflat 12 candidati. Acestia au fost, in ordinea de pe buletinul de vot: Crin Antonescu (PNL), Mircea Geoana (PSD), Kelemen Hunor (UDMR), Traian Basescu (sustinut de PDL), Sorin Oprescu (independent), George Becali (PNGCD), Ovidiu Cristian Iane (Partidul Ecologist Roman), Eduard Manole (independent), Corneliu Vadim Tudor (PRM) , Remus Cernea (Partidul Verzilor), Constantin Ninel Potirca (independent) si Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista).

Dupa incheierea turului I, Traian Basescu si Mircea Geoana urmeaza sa se lupte in finala pentru Cotroceni, dar nu doar pentru simpatia electoratului, ci mai ales pentru cea a liderului PNL, Crin Antonescu si a celor peste 20 de procente ale sale.

Antonescu: Este exclusa orice colaborare intre mine si Traian Basescu!


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Traian Basescu, URMARIT PENAL in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak
Setari Cookie-uri