In hotararea adoptata de PNL se constata "criza politica si morala" si "escaladarea starii conflictuale", scrie NewsIn.

Prima decizie a PNL vizeaza crearea unei majoritati parlamentare pentru sustinerea lui Klaus Johannis ca premier, apoi aprobarea unui program anticriza si sustinerea lui Mircea Geoana in turul doi, in conditiile in care va respecta propunerile PNL si se angajeaza sa fie duse la indeplinire conditii precum stabilitatea politica, reformarea clasei politice, o buna guvernare.

Numaratoarea voturilor, aproape de final: Vezi diferenta dintre Basescu si Geoana

UDMR se alatura majoritatii

Liderii organizatiilor teritoriale ale UDMR doresc colaborarea cu PNL pentru sustinerea unui candidat in turul II si pentru formarea unei majoritati guvernamentale in jurul lui Johannis, decizia finala urmand sa fie anuntata dupa Consiliului Permanent al UDMR si dupa o noua intalnire cu PNL, scrie 9AM.

"Opinia unanima a colegilor din teritoriu a fost pe o colaborare stransa, corelare stransa si, la urma urmei, o intelegere cu PNL. Ne corelam si ne consultam atat in ceea ce priveste sustinerea unui candidat pentru Presedintie si, in primul rand - as zice eu ca este problema cea mai arzatoare -, formarea unei majoritati guvernamentale. (...) Colegii nostri din teritoriu, in unanimitate, sunt de acord ca in continuare va trebui sa il sustinem pe Klaus Johannis si ca este o solutie foarte buna", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela, dupa sedinta Consiliului consultativ al presedintilor organizatiilor teritoriale.