Liderul Crin Antonescu a declarat ca Biroul Politic Central a hotarat sa-l sustina pe Mircea Geoana in turul II al alegerilor daca liderul PSD accepta propunerile liberale, printre acestea Klaus Johannis premier si un program anticriza, iar Ludovic Orban a fost desemnat sa negocieze cu PSD.
In hotararea adoptata de PNL se constata "criza politica si morala" si "escaladarea starii conflictuale", scrie NewsIn.

Prima decizie a PNL vizeaza crearea unei majoritati parlamentare pentru sustinerea lui Klaus Johannis ca premier, apoi aprobarea unui program anticriza si sustinerea lui Mircea Geoana in turul doi, in conditiile in care va respecta propunerile PNL si se angajeaza sa fie duse la indeplinire conditii precum stabilitatea politica, reformarea clasei politice, o buna guvernare.

Numaratoarea voturilor, aproape de final: Vezi diferenta dintre Basescu si Geoana

UDMR se alatura majoritatii

Liderii organizatiilor teritoriale ale UDMR doresc colaborarea cu PNL pentru sustinerea unui candidat in turul II si pentru formarea unei majoritati guvernamentale in jurul lui Johannis, decizia finala urmand sa fie anuntata dupa Consiliului Permanent al UDMR si dupa o noua intalnire cu PNL, scrie 9AM.

"Opinia unanima a colegilor din teritoriu a fost pe o colaborare stransa, corelare stransa si, la urma urmei, o intelegere cu PNL. Ne corelam si ne consultam atat in ceea ce priveste sustinerea unui candidat pentru Presedintie si, in primul rand - as zice eu ca este problema cea mai arzatoare -, formarea unei majoritati guvernamentale. (...) Colegii nostri din teritoriu, in unanimitate, sunt de acord ca in continuare va trebui sa il sustinem pe Klaus Johannis si ca este o solutie foarte buna", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela, dupa sedinta Consiliului consultativ al presedintilor organizatiilor teritoriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri