Fotbalul este pe cale sa-si rezolve problemele. Ministerul de Finante si sefii fotbalului lucreaza la textul unei ordonante de urgenta prin care datoriile cluburilor sa fie reesalonate. Nu se stie deocamdata cum se va realiza acest lucru. Insa Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, s-a intalnit, duminica, cu conducatorii catorva cluburi de fotbal din diviziile A si B. "Problema taxarii cluburilor de fotbal trebuie rezolvata intr-un sistem coerent legat de sportul romanesc si de eventualele stimulente ce pot fi acordate pentru dezvoltarea intregului fenomen sportiv din Romania", se arata in comunicatul Finantelor.

Intalnirea a fost pusa la cale de vicepremierul George Copos, finantatorul Clubului Rapid, si a precedat marea intalnire de la meciul Rapid Steaua, unde in tribuna s-au aflat presedintele Traian Basescu, George Copos si Gigi Becali.

REZOLVARE

Solutia care pare a se contura este reesalonarea datoriilor. "Se va face o ordonanta de urgenta prin care se vor gasi solutii pentru plata datoriilor. Sper ca noua ordonanta sa fie in folosul cluburilor de fotbal si sa se gaseasca intr-un fel sau altul o solutie de a se crea niste facilitati pentru sport", ne-a declarat presedintele FRF, Dumitru Dragomir. El a adaugat ca se lucreaza deja la un material, insa recunoaste ca nu este asa de usor.

Ieri, Copos a platit suma de 1.511.465 lei datorata statului de UFC Rapid, fostul administrator al gruparii giulestene, nu insa si suma de 7.704.179 lei datorata de Asociatia Pro Rapid. "Asociatia Pro Rapid este altceva, suntem in litigiu deja la Curtea de Apel. Vom lua o decizie privind aceasta asociatie in momentul in care instanta va anunta verdictul", a precizat Copos.

In prezent, peste 100 de cluburi de fotbal datoreaza bugetului de stat circa 20 milioane de euro, conform datelor ANAF.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul vor organiza competiții
Setari Cookie-uri