Romania a inregistrat al treilea deces al unei persoane infectate cu virusul A/H1N1, fiind consemnate, in acelesi interval, alte 145 de cazuri de gripa porcina, a anuntat Ministerul Sanatatii.
Persoana decedata este un adult, aceasta fiind, de altfel, singura informatie comunicata de autoritati in legatura cu acest caz, potrivit noii politici a ministerului privind confidentialitatea datelor in contextul pandemiei, 9AM, citand NewsIn.

In privinta cazurilor confirmate in ultimele 24 de ore, cele mai multe se inregistreaza in judetul Iasi (16), judetul Botosani si municipiul Bucuresti (cate 14), Prahova si Dambovita (cate 12).

In urma confirmarii de cazuri de gripa porcina in colectivitati scolare, vor fi suspendate cursurile, pentru sapte zile, la Liceul Greco-Catolic "Timotei Cipariu" si la Scoala Generala nr. 46 din Capitala, precum si la Scoala Generala Soimus din Hunedoara, a mai anuntat ministerul.

Pe 23 noimebrie, Ministerul Sanatatii a anuntat primul deces de gripa porcina din Romania. Barbatul care a decedat la spitalul din Iasi, unde fusese internat cu diagnosticul de gripa A/H1N1, a facut stop cardiac, bolile de care suferea agravandu-i starea, in acest moment Romania inregistrand zece cazuri severe de gripa porcina.

In ziua urmatoare, autoritatile au anuntat si al doilea deces din cauza gripei AH1N1: o femeie in varsta de 57 de ani, din Botosani care suferea si de diabet zaharat si obezitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Un barbat din Bucuresti a murit din cauza gripei porcine
Setari Cookie-uri