Aceasta este prima crestere din 2009 a veniturilor bugetare, dupa mai mult de un an de scaderi, ca urmare a efectelor crizei financiare.

„Incasarile la bugetul de stat au ajuns la 10,7 miliarde lei, la 27 noiembrie 2009, comparativ cu aceeasi data a anului trecut, cand incasarile erau de 9,9 miliarde lei, in urma restructurarii modului in care se cheltuie banul public si a politicii de investitii“, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, se pregateste cresterea economica pentru 2010, in special ca, prin restructurarea celor 112 agentii de stat, s-a adus suplimentar in acest an circa un miliard de euro la bugetul de stat.

„Prin cresterea incasarilor la buget pregatim cresterea economica din 2010. Vom avea bani de pensii si salarii si in ianuarie“, a spus Boc.

Guvernul a cheltuit 75-76% din banii alocati pentru investitii prin bugetul de stat pe anul 2009, respectiv sase miliarde de euro, a mai declara, citat de NewsIn, premierul Emil Boc, la inaugurarea Pasajului Baneasa.

In luna septembrie Boc a declarat ca, pana in luna august 2009, s-a cheltuit 55% din suma alocata de Guvern in acest an pentru investitii - respectiv 4,6-4,7 miliarde de euro.

Boc declara atunci ca Executivul "va incerca" sa creasca ponderea sumei alocate pentru investitii in bugetul pe anul 2010.