ANSVSA a efectuat in perioada 13-19 noiembrie verificari in cadrul a 2.514 de controale in unitati din industria agro-alimentara din 41 de judete si a aplicat amenzi de 34.900 lei, pentru nereguli in comercializarea produselor, a comunicat institutia.
De asemenea, potrivit Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pentru doua dintre unitatile verificate au fost emise Ordonante de Suspendare a Activitatii, iar pentru o unitate a fost emisa o Ordonanta de Interzicere a Activitatii.

"In perioada mentionata s-au efectuat 2.514 de controale in unitati din industria agro-alimentara din 41 de judete: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si Municipiul Bucuresti", se arata in datele institutiei.

Potrivit ANSVSA, controalele au vizat obiective agro-alimentare cu diverse obiecte de activitate, precum fabricarea painii si a produselor de patiserie, a produselor de morarit, a bauturilor racoritoare si alcoolice si unitati de depozitare a legumelor si fructelor, relateaza NewsIn.

"Inspectorii sanitari-veterinari au constatat si sanctionat cu amenzi contraventionale o serie de neconformitati, printre care manipularea neigienica a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare fara respectarea cerintelor de igiena, nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind conditiile de depozitare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare. De asemenea, s-au constatat nereguli la lotizarea defectuoasa a produselor alimentare si la lipsa documentelor de atestare a conformitatii produselor alimentare", mai arata ANSVSA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri