Fiscul va trebui sa restituie contribuabililor diferentele de impozit pina la sfirsitul anului. Deocamdata, doar jumatate dintre contribuabili si-au completat declaratiile de impunere pentru impozitul pe venitul global aferent anului 2004.

Contribuabilii care nu si-au completat si nu au transmis la timp declaratiile pentru impozitul pe venitul global aferent anului trecut vor fi amendati cu suma de 10 lei pentru fiecare luna de intirziere. Din totalul de aproximativ 2,8 milioane de decizii emise, Fiscul a primit pina la finele lunii septembrie numai 1,4 milioane de astfel de decizii completate. Pentru o buna parte dintre persoanele care au trimis formularele, Fiscul a emis declaratii de instiintare prin care contribuabilului i se comunica daca are de luat sau de dat bani la stat.

Au fost si cazuri in care contribuabilii au depus la posta declaratiile de impunere, dar nu au putut fi contactati pentru a li se face instiintarea in legatura cu suma ce va trebui sa ii fie restituita sau ce va fi platita Fiscului. Potrivit Ioanei Ioan, directorul Administratiei Finantelor Publice a Sectorului 2 din Bucuresti, in situatia respectiva se afla acele persoane care au de dat bani statului pentru ca in 2004 au platiti un impozit mai mic in raport cu veniturile pe care le-au obtinut. „In foarte multe cazuri plicul s-a intors la posta pentru ca respectiva persoana nu a fost de gasit acasa”, a spus oficialul Fiscului.