Presedintele Traian Basescu a prezentat avizul INEC despre inregistrarea din 2004. Concluziile arata ca filmul nu este autentica, contine elemente de editare computerizate si nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice, potrivit televiziunilor de stiri.
La finalul conferintei, Traian Basescu a declarat, aproape izbucnand in plans. "Unii incearca sa castige alegerile prin falsuri si prin minciuna. Dincolo de concluziile avizului, am si eu, cu permisiunea dumneavoastra, o concluzie: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!".

Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a trimis, miercuri, Administratiei Prezidentiale, avizul de specialitate solicitat cu privire la autenticitatea filmului in care presedintele Traian Basescu ar lovi un copil, facut public de presa, informeaza Ministerul Justitiei, citat de NewsIn.

"Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a primit, luni 30 noiembrie, din partea Administratiei Prezidentiale o solicitare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru emiterea unui aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile din campania electorala din toamna anului 2004, de la Ploiesti, difuzate de ziarul <Gardianul> si preluate de posturile TV, contin urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii", se arata in comunicatul INEC.

INEC precizeaza ca "rezultatul avizului poate fi facut public doar de catre autoritatea care l-a solicitat".

Traian Basescu a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile din campania electorala din toamna anului 2004 contin urme de interventie tehnica, informeaza Administratia Prezidentiala.

Solicitarea a fost facuta in baza prevederilor din Regulamentul de organizare si functionare a Institutului National de Expertize Criminalistice, conform carora, la cererea birourilor notariale si a institutiilor publice si private "se pot intocmi avize de specialitate, cu aprobarea directorului Institutului sau a sefului laboratorului interjudetean".

Astfel, presedintele Basescu a solicitat INEC un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile din campania electorala din toamna anului 2004, de la Ploiesti, difuzate de ziarul „Gardianul” si preluate de posturile TV, "contin urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii".

Traian Basescu a anuntat, sambata, ca il da in judecata pe Dinu Patriciu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", precizand ca omul de afaceri a afirmat ca l-a vazut pe seful statului lovindu-l de doua ori pe copilul din Ploiesti, iar pe ziarul "Gardianul", pentru ca a prezentat un film trucat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri