Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, va construi pentru cel mai mare producator de gaze din lume, gigantul rus Gazprom, o conducta de gaze lunga de 150 km, pe sub Marea Neagra, proiect ce se ridica la 269 milioane dolari.
"Contractul a fost incheiat la 19 noiembrie, intre GSP si Stroygazmontazh, contractor general al proiectului Olympia, al carui beneficiar este Gazprom. GSP va construi conducta de gaze lunga de 150 km, din Dzhubga (Rusia) catre Soci, care are iesire la Marea Neagra. Obiectivul este asigurarea cu gaze naturale pentru teritoriul Krasnodar si a zonei de coasta a Marii Negre, adica Soci si Tuapse", a declarat purtatorul de cuvant al Grupului Upetrom, Radu Petrescu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca GSP a obtinut acest contract in urma unei licitatii internationale.

"In scopul de a isi indeplini obligatiile care ii revin in cadrul contractului Olympia, GSP va utiliza o mare parte din constructia offshore si a flotei de nave, inclusiv GSP Prince, GSP Neptun, GSP Queen, GSP Bigfoot 1, GSP Vega, GSP Licorn si GSP Lyra", a adaugat Radu Petrescu.

In cadrul confruntarii de joi seara dintre cei doi prezidentiabili, actualul sef al statului roman, Traian Basescu, l-a intrebat pe Mircea Geoana daca stie care este cel mai important contract semnat in ultimele 30 de zile intre Romania si Rusia.

Basescu si-a lamurit contracandidatul, ca este vorba despre un contract de 250 de milioane de dolari intre trustul de constructii petroliere Constanta semnat cu Gazprom pentru contructia unei conducte submarine. "Romania nu are relatii de subordonare cu Rusia, dar are foarte bune relatii", a spus Basescu.

Grup Servicii Petroliere SA (GSP) face parte din Upetrom Group, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, si care are activitati in domeniul forajului marin si terestru, productiei de echipament petrolier si in turism.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri