Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 15 martie 2010, iar data limita de achizitie/instalare/instruire este 30 septembrie 2010, conform NewsIn.

Contractul vizeaza cumpararea de aparatura interconectata de securizare a frontierei: aparate raze X (16), porti radiatii (10), aparat detectie (12), videoendoscop (3), LPR (25), Upgrade LPR (3), soft integrator de echipamente (9), echipamente de scanare a mijloacelor de transport (3), sistem de supraveghere (7), identificatori izotopi (4), sisteme de monitorizare a radiatiilor (7).

Birourile vamale situate la frontiera externa a Uniunii Europene vor reprezenta locul principal de livrare a produselor, se mai arata in anunt, potrivit caruia contractul nu se inscrie intr-un proiect finantat din fonduri comunitare.

Pe 3 decembrie, Autoritatea Nationala a Vamilor a atribuit un contract de 12,2 milioane lei (circa 2,9 milioane euro) firmei MB Telecom Ltd pentru sisteme de securizare, conform normelor Schengen, necesare birourilor vamale din Albita, Giurgiulesti, Sculeni si Siret. De asemenea, firma va trebui sa livreze si un sistem de citire a codurilor bara si interfata cu sistemul de securizare a frontierei din dotarea biroului vamal Albita.