Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) ar putea deconta din bugetul pentru anul 2010 unele cheltuieli efectuate pana la finele lui 2009 de ANIF, cheltuieli ce depasesc prevederile bugetare aprobate, in limita a 20 milioane lei, potrivit unui proiect de HG.
Potrivit proiectului de act normativ, banii vor putea fi utilizati de catre Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica consumata la statiile de pompare si de desecare, a cheltuielilor de intretinere si reparatii a infrastructurii de imbunatatiri funciare, precum si cheltuieli materiale.

"Avand in vedere nivelul redus al subventiei alocate in acest an fata de activitatea desfasurata, conform prevederilor actului normativ de infiintare a ANIF, se constata ca pana la finele anului, unele cheltuieli nu se vor incadra in prevederile bugetare aprobate. Astfel, se estimeaza o depasire a cheltuielilor cu energia electrica de desecare cu suma de 10.000.000 lei si a cheltuielilor materiale reprezentand lucrari de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare, altele decat irigatiile, pentru refacerea capacitatii de transport a apei si mentinerea in stare de functionare a statiilor de pompare si constructiilor hidrotehnice aferente si cu functionarea structurilor teritoriale si utilitatilor aferente cu suma de 10.000.000 lei", se arata in proiectul de Hotarare.

De asemenea, potrivit proiectului, depasirea cu 20.000.000 lei a alocarii va fi cuprinsa in prevederile bugetare ale MAPDR pentru 2010 la capitolul 83.01 “Agricultura, Silvicultura si Vanatoare”, titlul 40 “Subventii”, art. 40.03 “Subventii pentru acoperirea diferentelor de pret si tarif”, anunta NewsIn.

"Infrastructura de imbunatatiri funciare prin repartizarea acestor sume va duce la utilizarea suplimentara a statiilor de pompare, ceea ce determina cresterea gradului de ocupare a fortei de munca, iar calitatea si suplimentarea productiei se va reflecta in final si in reducerea pretului la produsele agricole", se precizeaza in proiectul de act normativ la impactul social.

In plus, potrivit sursei citate, ca urmare a acestei suplimentari, se estimeaza o crestere a profitului cu 2.050.000 lei fata de cel prevazut. Totodata, nivelul suplimentar al veniturilor obtinute a impus o crestere a numarului mediu de salariati, de la 5.064 prevazut initial la 5.420 salariati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri