Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat astazi extinderea campaniei de vaccinare la intreaga populatie ce prezinta risc crescut de imbolnavire, precum a angajatilor care intra in contact cu mase mari de populatie. Numarul imbolnavirilor a ajuns la 4.113 si nu s-au inregistrat noi decese.
"Incepand de saptamana viitoare, in cabinetele medicilor de familie va incepe vaccinarea persoanelor cu varsta de peste 16 ani care sufera de boli cronice. Sunt vizati cei cu afectiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar si persoanele cu obezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, in functie de posibilitati, si in unitatile sanitare de tratament specifice", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de MS.

De asemenea, la cerere, marile companii ai caror angajati intra in permanenta in contact direct cu mase mari de populatie, vor putea solicita MS vaccinarea personalului. Prima companie care a solicitat si careia i s-a aprobat vaccinarea personalului este Kaufland Romania, companie cu peste 8000 de angajati.

Vaccinul folosit in campania MS si care nu se gaseste in farmacii se numeste Cantgrip si este produs de Institutul Cantacuzino. Pana in prezent au fost distribuite 1.340.000 de doze de vaccin pandemic si au fost vaccinate peste 25.000 de persoane.

In ultimele 24 de ore, au fost confirmate 115 noi cazuri de imbolnaviri cu AH1N1. Numarul deceselor provocate de gripa noua a ajuns in prezent la 14. In majoritatea cazurilor, a fost vorba despre persoane adulte, care prezentau si boli asociate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri