Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, ca nu a discutat cu guvernatorul BNR despre posibilitatea ca acesta sa ocupe functia de prim-ministru.
El a participat la lucrarile Consiliului European de iarna, iar la final a sustinut o conferinta de presa, raspunzand unor intrebari de politica interna, informeaza Mediafax.

In acest context, presedintele a afirmat ca "a venit timpul sa introducem si o oarecare decenta", afirmand ca a citit in presa de la Bucuresti de vineri ca in timpul mandatului sau i-a crescut averea unui sef de serviciu de comunicatii si ca seful statului ii momeste pe liberali intentionand sa-l desemneze pe Mugur Isarescu premier.

"Ce treaba am eu cu averea acestuia? (...) Nu am discutat cu Murug Isarescu problema", a continuat Basescu.
Seful statului le-a cerut, astfel, ziaristilor "un nivel de minima decenta in relatia acestora cu presedintele Romaniei".

Surse din PDL citate de editia online a cotidianului "Gandul" afirmau ca seful statului incearca sa-l convinga pe guvernatorul BNR sa accepte functia de premier, oferindu-i garantia unei perioade in care sa-si pastreze si postul de la Banca Nationala, asa cum s-a intamplat in 1999-2000, cand acesta a condus guvernul CDR.

Tot Gandul mentiona ca Isarescu ar refuza postul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri