"In perioada 14-16 decembrie, o mica echipa tehnica a Fondului Monetar International si Comisiei Europene va veni in Bucuresti. Ea va continua munca in legatura cu detaliile tehnice ale bugetului de stat pe 2010, alaturi de experti ai Ministerului Finantelor Publice. Vizita tehnica face parte din programul de dialog continuu pe care il purtam autoritatile romane", a precizat reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

El a adaugat ca vizita va fi si o etapa pregatitoare pentru o alta misiune a Fondului pentru a finaliza a doua evaluare a acordului de finantare externa al Romaniei.

"Datele misiunii nu au fost inca stabilite. Misiunea de evaluare s-ar putea intoarce in ianuarie, odata ce un nou cabinet va fi format si isi va elabora programul de guvernare", a mai spus Lybek.

FMI a acordat Romaniei primele doua transe din pachetul de asistenta financiara negociat, in valoare totala de 6,57 miliarde euro. A treia transa, de 1,5 miliarde euro, era programata initial pentru jumatatea lunii decembrie, insa a fost amanata pana la data formarii unui nou guvern si pana la aprobarea bugetului pe 2010..

Citeste si Doua luni de criza politica. FMI vine astazi la Bucuresti