Productia industriala din zona euro a scazut, la randul sau, in octombrie, cu 11,1% fata de nivelul inregistrat in urma cu un an, scrie NewsIn.

In octombrie, productia industriala a scazut in toate statele pentru care au existat date disponibile, cu exceptia Irlandei si Polonia, unde au fost inregistrate avansuri in ritm anual de 2%, respectiv 1,1%.

Dupa Romania, alte scaderi mai putin importante au avut loc in Portugalia, de 5,2%, si Olanda, de 6,1%. In schimb, cele mai mari scaderi au fost raportate de Estonia, de 20,9%, Finlanda, de 19,1%, si Slovenia, de 18,4%.

Fata de luna precedenta, productia industriala din Romania a crescut cu 0,3%, in timp ce blocul comunitar a avut o scadere pe ansamblu de 0,7% fata de septembrie, iar in zona euro declinul a fost ceva mai mic, de 0,6%.

Noua state membre ale UE au raportat in octombrie cresteri fata de luna anterioara, in timp ce alte noua au inregistrat scaderi. Estonia a afisat o stagnare. Cele mai importante avansuri in ritm lunar au avut loc in Finlanda (+2,2%) si Bulgaria (+2,1%), in timp ce scaderile cele mai importante au fost inregistrate in Slovenia (-3,2%), Irlanda (-2,8%) si Germania (-1,8%).