Procesul dezinflationist va continua, in ciuda presiunilor inflationiste venite din partea accizelor la tutun, sustine Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
"Am incredere ca inflatia va urma traiectoria programata. Procesul dezinflationist va continua, iar celelealte politici care insotesc politica monetara - politica fiscal bugetara, politica de venituri si de ajustare structurala, vor sustine procesul dezinflationist", a declarat Florin Georgescu (foto).

"Presiunile inflationiste persista, dar exista sanse sa intram in 2009 in intervalul tintit de inflatie", a mai adaugat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR pe probleme de politica monetara.

Rata anuala a inflatiei a urcat in noiembrie la 4,65%, dupa ce preturile de consum au crescut cu 0,67% fata de octombrie, peste asteptarile analistilor, in special ca urmare a majorarii preturilor la marfurile nealimentare si la produsele alimentare. Cele mai mari cresteri de preturi au fost la oua, tutun, tigari si combustibili.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are pentru finalul acestui an o tinta de inflatie de 3,5% plus sau minus un punct procentual (2,5-4,5%), iar in ultima sa prognoza si-a modificat estimarea privind nivelul inflatiei la finalul lui 2009 la 4,5% de la 4,3% in proiectia anterioara, ca urmare a influentei mai mari a accizelor la tutun si a preturilor administrate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri