Alti peste 2.000 angajati vor fi disponibilizati anul viitor din companii ale Ministerului Economiei, dupa ce si in 2009 ministerul a disponiblizat 2.030 de angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sa, a declarat secretarul de stat din minister, Tudor Serban, citat de NewsIn.
"Cei mai multi dintre acestia, circa 1.100, vor fi concediati de la CNH (Compania Nationala a Huilei) Petrosani, la SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia) 300 de mineri, dar si de la cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari si Craiova. Si la toate filialele Termoelectrica vor fi facute disponibilzari", a mai spus Tudor Serban.

De asemenea, Ministerul Economiei (ME) a disponibilizat in acest an 2.030 angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sau in coordonarea ME, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate la 24 august in Monitorul Oficial. Cele mai multe disponibilizari s-au facut la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), unde au fost concediati 600 de angajati din cei 9.000, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) si la Termoelectrica (200).

De asemenea, la Complexurile Energetice Turceni si Craiova au fost disponibilizati cate 150 de angajati, iar la Electrocentrale Bucuresti alte 100 de persoane au ramas fara slujba. La SC Minbucovina Vatra Dornei, 137 de salariati si-au pierdut slujba, in timp ce la SC Moldomin SA - Moldova Noua, 102 angajati au fost concediati.

Alte societati la care s-au facut concedieri colective in acest an sunt Complexul Energetic Rovinari (75 angajati), Electrocentrale Deva (70 angajati), Electrocentrale Galati (60 angajati), Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti (45 angajati) si Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului "Minvest" Deva (cu 35 angajati disponibilizati).

In prezent, Ministerul Economiei administreaza circa 100 de companii, societati, institute de cercetare, agentii si asociatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri