Tot mai multi romani isi folosesc cardurile pentru a-si face cumparaturile in strainatate, releva un comunicat Visa. Circa 79% dintre tranzactiile realizate prin intermediul cardurilor Visa au avut loc in locatii comerciale, in perioada iunie-august 2005, in strainatate, in timp ce turistii straini sositi in Romania au cheltuit cu 53% mai mult pe cardurile Visa in aceasta vara, fata de perioada similara din 2004. In perioada iunie-august 2005, detinatorii romani de carduri Visa au cheltuit cu 56% mai mult fata de vara trecuta, valoarea totala a tranzactiilor depasind 36 milioane USD. Cea mai mare parte din aceasta valoare (38%) a fost cheltuita in luna august, cand romanii au cheltuit in strainatate 14 milioane USD.

Cardurile Visa au fost folosite in special in locatii comerciale (circa 79% ), unde valoarea bunurilor si serviciilor achizitionate cu carduri Visa a ajuns la 25,5 milioane USD. Valoarea medie a tranzactiilor a fost de 147 USD. Aceasta crestere semnificativa este un mesaj clar referitor la schimbarea de mentalitate care se produce in Romania, spune directorul regional pentru Romania si Bulgaria al Visa International, Catalin Cretu.

Un studiu MasterCard releva faptul ca romanii au cheltuit numai in Europa cu carduri de debit sau credit aflate sub aceasta marca cu 68% mai mult in 2004 decat in 2003, valoarea tranzactiilor europene efectuate de romani sub sigla MasterCard totalizand 14,5 milioane de euro anul trecut.

Conform studiului Visa pentru aceasta vara, dar si celui efectuat de MasterCard pentru 2004, dintre tarile europene, romanii cheltuiesc cel mai mult in Germania si Italia. Locul al treilea pe lista destinatiilor banilor de pe cardurile romanesti este ocupat de SUA.

Obiceiurile de plata ale posesorilor de carduri din Romania s-au schimbat si se schimba de la un an la altul. Ne asteptam ca utilizarea cardurilor la cumparaturi sa se intensifice, spune Denisa Mateescu, director de operatiuni pentru Romania si Bulgaria al MasterCard Europa. Pe de alta parte, detinatorii straini de carduri Visa care au venit in Romania in aceasta vara au cheltuit aproape 117 milioane USD prin intermediul cardurilor Visa, o crestere cu 52,7% fata de vara lui 2004 si numarul de tranzactii a crescut cu 41%, ajungand astfel la 720.233 de tranzactii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri