Liderul PDL Emil Boc a declarat, dupa ce seful statului l-a desemnat sa formeze noul Cabinet, ca este nevoie "rapid" de un Guvern stabil ce va avea ca prioritati adoptarea bugetului, a Legii privind responsabilitatea fiscala, reformarea sistemului de pensii si punerea in aplicare a referendumului.
"Sunt constient de responsabilitatea imensa ce vine impreuna cu acest mandat. Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania, pentru cei 22 de milioane de romani. Stiu ce avem de facut. In primul rand avem nevoie rapid de un Guvern care sa dea stabilitate tarii", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Premierul desemnat a spus ca bugetul de stat trebuie asumat rapid de noul Guvern si adoptat de Parlament la inceputul lunii ianuarie, in cadrul
unei sesiuni extraordinare.

Boc a declarat ca anul 2010 va fi unul dificil, dar mai bun decat anul 2009 pentru ca economia Romaniei va inregistra o crestere. El a precizat ca trebuie puse in aplicare "imediat" masuri de sprijinire a mediului de afaceri, astfel incat sa fie mentinute locurile de munca. Alte prioritati sunt, potrivit acestuia, adoptarea Legii responsabilitatii fiscale, a Legii reformei sistemului de pensii si aplicarea rezultatului referendumului prin trecerea la un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

"Cred in parteneriatul institutional corect si in interes public cu presedintele Romaniei, cu Parlamentul Romaniei si cu celelalte autoritati ale statului roman. (...) Cred de asemenea in parteneriatul cu societatea civila, cu biserica, cu sindicatele", a conchis Boc.

Presedintele Traian Basescu a explicat
ca a decis sa accepte propunerea PDL pentru postul de premier, Emil Boc, si sa nu mai prelungeasca discutiile cu partidele pe subiectul sefului Executivului si majoritatii, deoarece Romania are nevoie urgenta de un Guvern pentru a asigura primirea transelor de la FMI.

Basescu a spus ca Boc ca Romania trebuie sa aiba Guvern in functie pana pe 23 decembrie, pentru a adopta bugetul, astfel incat sa poata fi primiti in februarie banii de la FMI. Presedintele a mai declarat ca i-a cerut liderului PDL sa-l consulte in legatura cu ministrii care vor face parte din CSAT, iar in celelalte nominalizari partidele pot decide cum doresc.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri