"Sunt constient de responsabilitatea imensa ce vine impreuna cu acest mandat. Preiau acest mandat nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce trebuie pentru Romania, pentru cei 22 de milioane de romani. Stiu ce avem de facut. In primul rand avem nevoie rapid de un Guvern care sa dea stabilitate tarii", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Premierul desemnat a spus ca bugetul de stat trebuie asumat rapid de noul Guvern si adoptat de Parlament la inceputul lunii ianuarie, in cadrul
unei sesiuni extraordinare.

Boc a declarat ca anul 2010 va fi unul dificil, dar mai bun decat anul 2009 pentru ca economia Romaniei va inregistra o crestere. El a precizat ca trebuie puse in aplicare "imediat" masuri de sprijinire a mediului de afaceri, astfel incat sa fie mentinute locurile de munca. Alte prioritati sunt, potrivit acestuia, adoptarea Legii responsabilitatii fiscale, a Legii reformei sistemului de pensii si aplicarea rezultatului referendumului prin trecerea la un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

"Cred in parteneriatul institutional corect si in interes public cu presedintele Romaniei, cu Parlamentul Romaniei si cu celelalte autoritati ale statului roman. (...) Cred de asemenea in parteneriatul cu societatea civila, cu biserica, cu sindicatele", a conchis Boc.

Presedintele Traian Basescu a explicat
ca a decis sa accepte propunerea PDL pentru postul de premier, Emil Boc, si sa nu mai prelungeasca discutiile cu partidele pe subiectul sefului Executivului si majoritatii, deoarece Romania are nevoie urgenta de un Guvern pentru a asigura primirea transelor de la FMI.

Basescu a spus ca Boc ca Romania trebuie sa aiba Guvern in functie pana pe 23 decembrie, pentru a adopta bugetul, astfel incat sa poata fi primiti in februarie banii de la FMI. Presedintele a mai declarat ca i-a cerut liderului PDL sa-l consulte in legatura cu ministrii care vor face parte din CSAT, iar in celelalte nominalizari partidele pot decide cum doresc.