Vicepresedintele PSD Marian Sarbu a declarat ca va propune PSD sa sustina Guvernul Boc timp de sase luni, printr-un moratoriu, el declarandu-se disponibil sa preia ministerul Muncii, insa doar sub conditia sustinerii colegilor sai.
"Cred ca putem sa ne asumam Ministerul Muncii si asta inseamna ca nu-i abandonam pe pensionari, pe salariatii bugetari, pentru ca urmeaza masuri grele si cred ca putem sa ne asumam aceasta raspundere si nu sa ramanem spectatori. Daca partidul decide altfel, atunci nu particip in Executiv (...) Cred ca PSD are capacitatea eventual sa sustina pe o perioada limitata, sase luni de zile, un armistitiu, un moratoriu prin care sa incercam sa stabilizam situatia economica si sociala", a declarat Sarbu inaintea inceperii sedintei Comitetului Executiv al PSD.

El a mai precizat ca situatia economica si sociala nu le permite social-democratilor "din punct de vedere politic si al responsabilitatii" sa fie "spectatori". "A crede ca guvernul care va fi ar trebui pur si simplu sa rezolve absolut toate problemele si in cazul in care situatia sociala se degradeaza unii dintre noi ar putea sa tropaie de fericire in Parlament, dupa parerea mea este o iluzie politica", a mai comentat fostul ministru al Muncii, informeaza NewsIn.

Marian Sarbu a mai sustinut ca este constient ca ministerul Muncii inseamna "responsabilitate". "Daca ne dam la o parte in acest moment cred ca putem fi asociati cu... eu stiu... o forma de lasitate. Noi am fost in Guvernul Boc. Am iesit in conditiile pe care le stiti si cred ca participarea noastra in acea perioada a dus la stabilitate economica si politica. Cred ca putem sa ne aducem contributia in continuare. Fireste, daca echipa noastra de conducere, Comitetul Executiv, va decide altceva e un punct de vedere pe care pana la urma mi-l voi insusi, dar asta nu ma impiedica sa imi spun punctul de vedere fara niciun fel de rezerve", a punctat el.

Liderul PSD a mai spus ca nu va accepta functia de ministru "fara un minim de sustinere" din partea colegilor si ca CEx este cel care ia deciziile, iar in situatia in care acest for ii respinge propunerea, o va respecta. El a afirmat ca a avut discutii si cu mai multi membri ai Biroului Permanent si le-a spus punctul sau de vedere.

Totdata el a fost intrebat daca nu crede ca ar putea fi o "capcana" din partea sefului statului oferta de a prelua Ministerul Muncii. "Eu nu am facut niciodata politica tinand cont de eventuale capcane, pioni otraviti, mar otravit sau cadouri otravite si asa mai departe, eu am alta mentalitate", a raspuns Sarbu, facand referire la declaratiile presedintelui PSD, Mircea Geoana, care declarase anterior ca oferta lui Traian Basescu este un cadou otravit.

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat inaintea sedintei CEx ca el nu este de acord cu ideea preluarii protofoliului Muncii de catre Marian Sarbu si a apreciat ca nici acesta nu ar fi de acord in sinea lui. De asemenea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca nici el nu este de acord cu propunerea lui Sarbu. Liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a respins si el propunerea lui Traian Basescu in ce-l priveste pe Marian Sarbu, in conditiile in care partidul a decis sa mearga in opozitie.

La randul sau, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca afirmatia lui Sarbu "este un punct de vedere". "E prea frumos afara ca sa ne suparam astazi, este un punct de vedere al lui Marian Sarbu. Nu cred ca este posibil asa ceva", a spus Vanghelie, precizand ca nu crede ca va sustine nimeni ideea moratoriului in cadrul CEx.

"Am mai vazut colegil care pana acum doua saptamani care nu stiau cum sa mai misune pe langa domnul presedinte Geoana si acum au alte puncte de vedere. In viata si daca castigi si daca pierzi trebuie sa fii consecvent si daca nu-ti convine...", a mai comentat Vanghelie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri