Asociatiile profesionale din agricultura ar fi preferat ca la conducerea Ministerului Agriculturii sa fie numita o persoana cu experienta in domeniu, nominalizandu-i pe Valeriu Tabara sau pe Adrian Radulescu, au declarat reprezentantii FNPAR, Agrostar si LAPAR.

Astfel, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei, a declarat ca ar fi dorit ca ministru al agriculturii sa fi fost numit Valeriu Tabara, presedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, sau presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu.

Aceasta a adaugat ca presedintele Traian Basescu nu si-a tinut promisiunea facuta agricultorilor, de a aduce la conducerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) un ministru din randul agricultorilor.

"Trebuia pus un profesionist, precum Tabara sau Radulescu, care vin din lumea agricultorilor. Daca vrei sa redresezi agricultura romanesca trebuie sa aduci la conducere oameni care pot colabora cu agricultorii, iar cei doi 99% s-ar fi putut face ascultati. S-a incercat formarea unui Guvern politic, fara a se tine cont de realitatile din agricultura", a spus Viorel Matei, citat de NewsIn.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania poate exporta carne de oaie si ovine catre Iran