"Ca urmare a lucrurilor aparute in presa, lucruri care am crezut ca sunt lamurite si nedorind sa creez nicio problema nimanui si nici macar mie, daca se impune si lucrul asta e necesar, eu ma retrag. Eu am o problema strict personala si de atitudine si de onoare. N-am avut o discutie (cu Emil Boc - n.r.), e o decizie strict personala", a afirmat Onofrei, precizand ca nu i-a cerut nimeni sa se retraga de la Agricultura.

Orest Onofrei s-a referit la accidentul rutier in care a fost implicat in urma cu cativa ani, soldat cu uciderea unui copil, precizand ca are "nu doar o hotarare ca nu e vinovat, ci una in care se spune ca nu se putea evita".

"N-am o problema nici de NUP, care se obtine cum se obtine, am trecut cu aceasta problema prin trei instante si o port ca o povara personala de sapte ani. De atunci am candidat si am castigat, nu am avut nicio problema. Din pacate, timpul este extrem de scurt ca la nivel public, la momentul asta, sa explici si opinia publica sa inteleaga. Eu cred ca e corect, daca se impune, n-am absolut nicio rezerva sa renunt", a comentat el.